Het verhaal achter de Pina Colada

1/06/2023

Nieuwsflitz

De Pina Colada – een exotische en verfrissende cocktail die je direct naar een tropisch paradijs transporteert. En één van mijn persoonlijke favorieten. Maar wist je dat het ontstaan van deze heerlijke mix een pijnlijk avontuur was?

Het begon allemaal in het zonnige Puerto Rico, waar een creatieve barman genaamd Ramon het perfecte cocktailrecept probeerde te bedenken. Na talloze mislukte experimenten vond hij uiteindelijk de gouden formule.

Het verhaal gaat dat Ramon, terwijl hij wanhopig naar inspiratie zocht, per ongeluk een blikje ananassap in zijn gezicht kreeg. Met zijn gezicht bedekt met ananassap en een kokosnoot die op zijn hoofd viel, vond Ramon eindelijk de perfecte combinatie. Hij combineerde ananassap, kokoscrème en een scheutje rum om de hemelse Pina Colada te creëren.

Nadat Ramon zijn vrienden en klanten deze smakelijke traktatie had laten proeven, verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje. Mensen uit alle hoeken van de wereld kwamen naar Puerto Rico om te genieten van deze verfrissende cocktail. Het werd zo populair dat het de officiële drank van Puerto Rico werd.

Vandaag de dag is de Pina Colada een wereldberoemde klassieker die iedereen doet glimlachen. Of je nu op een wit zandstrand zit of gewoon je woonkamer wilt omtoveren tot een tropisch paradijs, deze cocktail brengt altijd een glimlach op je gezicht en een beetje humor in je hart.

Of het precies zo is gegaan? Wie zal het zeggen….. Maar…proost op de Pina Colada – een cocktail met een vleugje lachen, een scheutje avontuur en een heleboel tropische vreugde! #CheersBabes