Het ontstaan van de Martini

5/06/2023

Nieuwsflitz

In de bruisende zomer van 1920 in New York City ontstond een van de meest legendarische cocktails aller tijden: de Martini. De bekendste versie van het verhaal begint in de exclusieve Knickerbocker Club, waar de bartender, genaamd Martini di Arma di Taggia, zijn creatieve geest de vrije loop liet gaan.

Op een warme avond kwam een vermoeide heer genaamd John op zoek naar verfrissing de club binnen. Martini, met zijn ongeëvenaarde vaardigheden achter de bar, besloot iets nieuws te creëren dat de dorst van John zou lessen en tegelijkertijd zijn verbeelding zou prikkelen. Martini pakte een shaker en combineerde gin, een scheutje droge vermout en voegde vervolgens een vleugje citroenschil toe voor een verfrissende twist.

Hij schonk de drank in een elegant cocktailglas en presenteerde het aan John. Terwijl John de eerste slok nam, vulde een gevoel van verrukking zijn zintuigen. Hij verklaarde dat het de perfecte combinatie was van verfrissing, smaak en elegantie – een waar genot voor de smaakpapillen.

Het nieuws van deze buitengewone drank verspreidde zich snel door de stad en al snel vroegen mensen naar “die ene cocktail van Martini”. De naam bleef hangen, en zo werd de iconische Martini geboren.

Sinds die legendarische avond heeft de Martini vele varianten gekend, maar de essentie van Martini’s originele creatie leeft voort in bars over de hele wereld, waar mensen genieten van de tijdloze elegantie en verfijning van deze klassieke cocktail. En natuurlijk op mijn tuintafel, met een roerflamingo erin. CheersBabes!